Tema

LGBT+ ligestilling på arbejdsmarkedet

LO arbejder for et mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked, hvor alle har plads til at være sig selv.

Mere viden og evidens på LGBT+-området vil bidrage til flere målrettede indsatser, som på sigt vil medføre et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked. Samtidig vil mere viden kunne være med til at nedbryde nogle af de fordomme og misforståelser, der desværre stadig eksisterer om LGBT+-personer i vores samfund.

Nanna Højlund, LO-næstformand
Copenhagen Pride 2018
Copenhagen Pride 2018

Aktiviteter i Priden 2018

Se LO's begivenhedsoversigt for Pride Week 2018.

Se oversigt

Fire ud af ti LGBT+ lønmodtagere skjuler deres seksualitet eller kønsidentitet på deres arbejdsplads.

LGBT+ personer har det vanskeligere med at være åben om deres seksualitet og kønsidentitet og oplever i højere grad at være udsat for diskrimination eller mobning i forbindelse med sit arbejde. Det viser sidste års undersøgelse om LGBT+ personers oplevelse af åbenhed på arbejdsmarkedet udarbejdet af LO, FTF og Akademikerne.

Download notat
NYHED

Mere viden skal sikre bedre plads til LGBT+-personer på arbejdsmarkedet

LO går sammen med FTF og Akademikerne går sammen om fælles budskab om behovet for mere viden og evidens om LGTB+ personers trivsel på arbejdsmarkedet.

Læs det fælles indlæg her

Pjece fra FIU-Ligestilling:
LGBT-Ligestilling på arbejdspladsen

Informations- og værktøjsmateriale til tillidsvalgte og kollegaer om lesbiskes, bøssers, biseksuelles og transpersoners ligestilling på arbejdspladsen

Find pjecen her

TV Lorry 17. august 2017: I en sen alder fandt Ulla Dalsgaard ud af, at hun er lesbisk. For hende betød det, at hun var nødt til at skifte job for at starte sit liv forfra.

LO-næstformand Nanna Højlund medvirker i indslaget.

Se videoen